CONVOTHERM 4 Piece konwekcyjno - parowe
 
 
 
 
   
   
Convotherm 4 easyTouch® - Uzyskanie jeszcze większego komfortu i bezpieczeństwa nie jest już możliwe.

Pakiet easyTouch® to przygotowane dla Państwa efektowne, praktyczne
i efektowne rozwiązania
z 9 calowym ekranem dotykowym w
spersonalizowanej wersji. Koncepcja obsługi jest logicznie prosta dzięki
połączeniu już znanych i zupełnie nowych funkcji:

ACS+ z doskonale dostosowanymi funkcjami dodatkowymi:
» Crips & Tasty - odwilżanie na 5 poziomach
» BakePro - tradycyjna funkcja pieczenia na 5 poziomach
» HumidityPro - nawilżanie na 5 poziomach
» Prędkość wentylatora - na 5 poziomach

ConvoClean+ w pełni zautomatyzowany system mycia z trybami: eco,
express i regular, a na życzenie również z indywidualnym dozowaniem.

Interfejs ethernetowy (LAN)
Convotherm 4 easyDial™ - najlepiej gotować samemu !

easyDial™ wytycza nowe standardy manualnej obsługi: wszystkie
wprowadzone wartości oraz wszelkie funkcje dodatkowe ustawiane są na
frontowym panelu, pozostając zawsze w zasięgu wzroku.

ACS+ z doskonale dostosowanymi funkcjami dodatkowymi:
» Crips & Tasty - odwilżanie na 5 poziomach
» BakePro - tradycyjna funkcja pieczenia na 5 poziomach
» HumidityPro - nawilżanie na 5 poziomach
» Prędkość wentylatora - na 5 poziomach

Półautomatyczny system mycia
   
Złącze USB Zintegrowany mostek nagrzewczy
Przyjazne dla użytkownika, umieszczone z przodu urządzenia.
Pamięć USB można łatwo umieścić za automatyczną zaślepką, która zamyka się samoczynnie po wyjęciu nośnika - IPX5 - ochrona przed strugami wody:

» Proste aktualizacje, wgrywanie profili gotowania i grafik, odczyt danych HACCP.
 
Seryjnie we wszystkich urządzeniach wolnostojących Convotherm 4:

» Automatyczne składanie się do ramy drzwi mostka nagrzewczego
» Szybkie nagrzewanie (również bez wózka załadunkowego)
» Brak utraty ciepła
» Poprawa bezpieczeństwa
   
Chowane drzwi* HigienicCare
Ten wynalazek firmy Convotherm pozwala zaoszczędzić miejsce w strefie pracy
przed urządzeniem i ogranicza ryzyko urazów:

» Zapewniają większą swobodę ruchu podczas pracy
» Ograniczają ryzyko wypadku i redukują zagrożenie związane z poparzeniem się
o gorącą wewnętrzną szybę w drzwiach urządzenia
» Umożliwiają instalację dużych pieców konwekcyjno - parowych z wózkiem załadunkowym praktycznie wszędzie,nawet w ograniczonych warunkach przestrzennych

*montowane opcjonalnie
Nowa kocepcja higieny od firmy Convotherm obejmuje wszystkie
istotne elementy, z którymi użytkownik ma kontakt: panel obsługowy,
uchwyt drzwi i obrotowy natrysk ręczny są wykonane z innowacyjnego
materiału
wzbogaconego jonami srebra:

» Wszystkie powierzchnie kontaktu,położone centralnie w obszarze
działania
są integralnymi elementami koncepcji
» Stałe działanie antybakteryjne
» Zredukowane przenoszenie bakterii
   
   
Załadunek mieszany
Legendarna koronna dyscyplina Systemu Zamkniętego: załądunek mieszany w trybie konwekcyjno - parowym, np.: pieczeń wieprzową, croissanty, rybę, warzywa głęboko mrożone i keks można przygotowywać jednocześnie.
Optymalne wyniki i maksymalne korzyści:
» większa elastyczność w kuchni
» dzięki automatycznej regulacji wilgotności w trybie konwekcyjno - parowym ACS+ tworzy się odpowiedni klimat w komorze pieca dla każdej kombinacji produktów.
   
Pełny załadunek
Dzięki idealnemu dostosowaniu elementu wlotowego do każdego urządzenia możliwe jest równomierne rozprowadzenie powietrza (nawet przy pełnym załadunku), co przekłada się na równomierne zarumienienie produktu:

» Nowe algorytmy programowe, dobór technologii przekaźników półprzewodowych, nowoczesna technika przepływu powietrza, zoptymalizowane wymienniki ciepła zapewniające najkrótsze możliwe termiczne czasy reakcji sprawiają, że komora pieca szybko uzyskuje temperaturę zadaną - również przy załadunku produktami głęboko mrożonymi
» Nowy Crip&Tasty wyposażony jest w inteligentny układ aktywnego sterowania powietrzem dolotowym i odlotowym. Szybkie i niezawodne pieczenie i grillowanie - również przy załadunku trudnym produktem, takim jak np. natryskiwane mięso.
ecoCooking*
Funkcja oszczędności energii jest idealna do produktów żywnościowych o długim czasie przygotowania, takich jak pieczeń, rostbef i większe porcje pieczonego mięsa:

» Wyjątkowo delikatny proces poprawia jakość produktu
» ecoCooking można uruchomić indywidualnie od temp. 30°C w trybie gorącego powietrza w dowolnym momencie oraz w trybie kombinacji.




*tylko dla wersji easyTouch®