CAPIC AC 700 - Przemysłowy Piec Konwekcyjno - Parowy
POJEMNOŚĆ: 40 x GN 2/1 lub 80 x GN 1/1
Piec konwekcyjno - parowy CAPIC AC 700 został zaprojektowany specjalnie dla przemysłu spożywczego lub kuchni centralnych zapewniając dużą pojemność wsadu i wydajność produkcji.
Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 40 lub GN 1/1 x 80
Wymiary całkowite: 1600 mm x 1650 mm x 2100 mm
Moc: 90 kW
Szybkie nagrzewanie parowe poprzez elektryczny generator o mocy 84 kW zintegrowany z piecem lub możliwość podłączenia do zewnętrznego zasilania pary
Wentylacja poprzez 2 turbiny ze stali nierdzewnej
Regulowana temperatura do 250°C
Panel sterowania ze 100 zapisanymi recepturami
Metody obróbki cieplnej i gotowania:
Gotowanie na parze
Blanszowanie
Simmering - gotowanie na wolnym ogniu
Gotowanie próżniowe
Rozmrażanie
Pieczenie
Glazurowanie
Grillowanie
Zapiekanie
Zalety pieca AC 700:
Redukcja potrzebnej mocy zasilania, jeden piec AC 700 potrzebuje 95 kW w stosunku do 135 kW przy dwóch standardowych piecach dających łącznie tą samą pojemność załadunku.
Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 20 lub GN 1/1 x 40
Gwarancja równomiernego gotowania dzięki zastosowaniu inteligentnego systemu dystrybucji powietrza przy specjalnej konstrukcji wentylatora.
Panel dotykowy
3 punktowa sonda
Port USB
PREZENTACJA VIDEO CAPIC AC700
Dry Air Cooking Mode - w trybie gotowania na sucho, ogrzewane jest powietrze wokół potraw. Temperaturę można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C. W razie potrzeby można jeszcze ograniczyć wilgotność w komorze pieca. Ta metoda obejmuje: pieczenie, grillowanie i zapiekanie.
Steam Mode - ta funkcja umożliwia powolne gotowanie w celu zachowania jakości produktu i witamin. Generator pary wytwarza higienicznie świeżą parę a temperaturę w komorze można ustawić w zakresie od 30°C do 100°C. Metoda gotowania obejmuje: gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie próżniowe, konserwowanie, pasteryzowanie.
Combi Steam Mode - przy tej metodzie wytworzony jest wilgotny klimat w komorze pieca, szczególnie dla intensywnego gotowania. Temperaturę w komorze można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C a w razie potrzeby można dostosować klimat wewnątrz. Tryb ten pozwala na lepsze naturalne zabarwienie i uwydatnienie smaku potraw, jednocześnie poprawiając wydajność z zachowaniem odpowiedniej wilgotności produktów. Metody gotowania obejmują: pieczenie i wykańczanie.
Przykładowa pojemność załadunku pieca AC 700 przy zastosowaniu dwóch wózków GN 2/1
200 kg warzyw
230 kg pieczonych ziemniaków
od 250 kg do 300 kg
pieczonego mięsa
od 100 kg do 150 kg
placków
Piec konwekcyjno - parowy CAPIC AC 700 wymiary
CAPIC AC 700 DANE TECHNICZNE
Pojemność załadunku:
40 x GN 2/1 lub 80 x GN 1/1
Wentylacja:
2 turbiny ze stali nierdzewnej
Moc:
90 kW
Moc grzania:
80 kW
Moc generatora pary:
Możliwość podłączenia do centralnego generatora pary
84 kW
Regulacja temperatury:
do 250°C / do 100°C dla pary
Panel sterowania z możliwością zapisu do 100 receptur
Kontrola temperatury otoczenia i rdzenia produktu
Szafka techniczna / kontrolna po lewej stronie komory (w standardzie)
Wymiary:
Front: 1560 mm
Głębokość: 1650 mm
Wysokość: 2100 mm