CAPIC AC 700 - Przemysłowy Piec Konwekcyjno - Parowy
   
Piec konwekcyjno - parowy CAPIC AC 700 został zaprojektowany specjalnie dla przemysłu spożywczego lub kuchni centralnych zapewniając dużą pojemność wsadu i wydajność produkcji.
  • Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 20 lub GN 1/1 x 40
  • Wymiary całkowite: 1600 mm x 1650 mm x 2100 mm
  • Moc: 90 kW
  • Szybkie nagrzewanie parowe poprzez elektryczny generator o mocy 84 kW zintegrowany z piecem lub możliwość podłączenia do zewnętrznego zasilania pary
  • Wentylacja poprzez 2 turbiny ze stali nierdzewnej
  • Regulowana temperatura do 250°C
  • Panel sterowania ze 100 zapisanymi recepturami

Metody obróbki cieplnej i gotowania:
  • Gotowanie na parze
  • Blanszowanie
  • Simmering - gotowanie na wolnym ogniu
  • Gotowanie próżniowe
  • Rozmrażanie
  • Pieczenie
  • Glazurowanie
  • Grillowanie
  • Zapiekanie

Zalety pieca AC 700:
  • Redukcja potrzebnej mocy zasilania, jeden piec AC 700 potrzebuje 95 kW w stosunku do 135 kW przy dwóch standardowych piecach dających łącznie tą samą pojemność załadunku.
  • Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 20 lub GN 1/1 x 40
  • Gwarancja równomiernego gotowania dzięki zastosowaniu inteligentnego systemu dystrybucji powietrza przy specjalnej konstrukcji wentylatora.


 
   
Panel dotykowy 3 punktowa sonda Port USB
   
Dry Air Cooking Mode - w trybie gotowania na sucho, ogrzewane jest powietrze wokół potraw. Temperaturę można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C. W razie potrzeby można jeszcze ograniczyć wilgotność w komorze pieca. Ta metoda obejmuje: pieczenie, grillowanie i zapiekanie.

Steam Mode - ta funkcja umożliwia powolne gotowanie w celu zachowania jakości produktu i witamin. Generator pary wytwarza higienicznie świeżą parę a temperaturę w komoże można ustawić w zakresie od 30°C do 100°C. Metoda gotowania obejmuje: gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie próżniowe, konserwowanie, pasteryzowanie.

Combi Steam Mode - przy tej metodzie wytworzony jest wigotny klimat w komorze pieca, szczególnie dla intensywnego gotowania. Temperaturę w komorze można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C a w razie potrzeby można dostosować klimat wewnątrz. Tryb ten pozwala na lepsze zabarwienie i uwydatnienie smaku potraw, jednocześnie poprawiając wydajność z zachowaniem odpowiedniej wilgotności produktów. Metody gotowania obejmują: pieczenie i wykańczanie.
   


Przykładowa pojemność załadunku pieca AC 700 przy zastosowaniu dwóch wózków GN 2/1
 
200 kg warzyw 230 kg pieczonych ziemniaków od 250 kg do 300 kg
pieczonego mięsa
od 100 kg do 150 kg
placków
   
   
Piec konwekcyjno - parowy CAPIC AC 700 wymiary: